FAQ’s

Hoe werkt het?

Een kort stappenplan:

> Koop een code voor een wandelrally of een autorally via de website. (u ontvangt de code per e-mail binnen 24 uur na bestelling)
> Alleen voor routes waar eten / spullen zijn inbegrepen dient u te reserveren (kijk op de productpagina voor details, als reservering nodig is wordt dit expliciet aangegeven)
> Download de app (zie onderstaand de links)
> Klik op de route waarvoor u een route heeft gekocht, kies ‘Voer code in om te starten’ en geef daar de code in die u heeft ontvangen.
> Ga naar het startpunt (voer het adres in in navigatie zoals google maps / gebruik al het kompas en de afstandmeter in de app. Het kompas wijst DE RICHTING HEMELSBREED en dus niet de weg.. Dat is juist de NaviGame)
> Bij het startpunt aangekomen ziet u dat de route zich opent ; wijst het kompas richting het eerste punt en toont de afstandmeter wat de afstand is tot dat punt. Ga de richting op die het kompas aanwijst, denk vooruit (als het nog 1,5 kilometer is tot het volgende punt en de weg zonder afslag gaat niet exact de goede richting op dan kan het zijn dat de weg verderop de goede kant op buigt)
> Volg de route van punt tot punt, beantwoord de vragen die op de route tevoorschijn komen, als u de finish bereikt geeft de app dat aan!
> Deel gerust de score met een selfie via facebook.

Waar kan ik mijn code invullen?
In de rlly app. Wanneer u bijvoorbeeld de midden-Nederland autorally gaat volgen kunt u deze rlly aanklikken in de app waarnaar vervolgens de knop ‘voer code in om te starten’ verschijnt.

Waar kan ik een rally starten?
Elke rally heeft een ander startpunt. In de app kunt u zien wat de startpunten zijn, in het openingsscherm wijst het kompas en de afstandsmeter u de route naar het startpunt

Waar kan ik de app downloaden?
Zoek in de appstore / playstore naar “rlly”. OF gebruik de links die rechtstreeks naar de appstores leiden: Apple appstore / Google Playstore

Waar eindigt een rally?
Dat.. Gaan we u niet vertellen, juist het verrassingselement maakt een RLLY leuk, wel kunnen we vertellen dat het eindpunt nooit verder dan een half uur van het startpunt ligt. Bij een wandelRLLY is het eindpunt heel dichtbij het startpunt.

Waarom wisselt de richting van mijn kompas?
Een kompas maakt gebruik van de kompassensor op uw smartphone. Deze sensor is bij elke telefoon anders en daarnaast ook nog eens afhankelijk van omgevingsfactoren (zoals satellieten waarmee de sensor verbinding maakt). Om een zo accuraat mogelijk kompas te hebben, kun je jouw telefoon bewegen in de vorm van een 8, uw toestel kalibreert zich dan. Verder.. Heb geduld, u zult zien dat het kompas zich gaat bijstellen naarmate u verder rijdt / loopt. Houd in de gaten of de afstand nog steeds kleiner wordt als u een bepaalde richting op gaat.

Is er internet nodig om een RLLY te volgen?
Als u de RLLY optimaal wilt beleven is het antwoord ja. Met internet zullen alle afbeeldingen bij de opdrachten goed verschijnen en kunt u de vragen beter beantwoorden. Ook kost een RLLY bijna geen internet, een paar mb’s.

Op hoeveel apparaten kan ik het beste een RLLY volgen?
De code die u koopt kan bij één toestel worden ingevoerd. Voor de optimale ervaring adviseren wij maximaal 4 personen per code. Wanneer u dus met zes personen bent raden wij aan twee codes te kopen waarbij u twee telefoons gebruikt. LET OP: ALs de code eenmaal op een apparaat is ingegeven kan die code niet meer worden gebruikt!

Mijn telefoon geeft aan dat ik weer naar het beginpunt moet, wat nu?
Vervelend want dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wanneer u echt de mogelijkheid niet meer heeft verder te gaan bij de laatste spott kunt u even contact opnemen met het telefoonnummer vermeld op deze site.

Bij het downloaden in de playstore krijg ik de melding: “Je apparaat is niet compatibel met deze versie, wat nu?
Uitzonderlijk kan het voorkomen dat dit zich voordoet, dit heeft te maken met een update van playstore op uw telefoon. We hebben een artikel gevonden die beschrijft hoe dit is op te lossen, klik hier voor een oplossing.

Hoelang is een gekochte code op de website geldig?
Tot 3 maanden na aanschaf.

Het antwoord op uw vraag nog niet gevonden?
Bel ons dan op 0318-250999 / stuur een bericht: info@rlly.nl